donderdag 2 januari 2014

De traditionele vuurwerkfoto's


Ja, dingen worden snel een traditie. En helaas zijn het lang niet altijd de leukste dingen. Maar volgers van dit blog hebben er misschien toch naar uitgekeken: de jaarlijkse, traditionele, niet altijd even goed gelukte vuurwerkfoto's...!


Aanvankelijk bakte ik er helemaal niets van. Wat ook niet zo gek is. Je staat in het donker iets te fotograferen dat je pas ziet als het al te laat is en waarop je niet scherp kunt stellen. Dat vergt enige aanpassing en een paar jaar oefenen.


Inmiddels heb ik de beschikking over een goede digitale spiegelreflex-camera, dank zij mijn broer, die alweer een betere heeft gekocht. Dus wat technische mogelijkheden staat niets me meer in de weg. Het enige is dat je er, omdat er doorgaans maar 1 keer per jaar vuurwerk word afgestoken, niet echt routine in krijgt.


Maar goed. Ondanks al deze hindernissen is het toch best aardig gelukt, 
deze keer...

Wie wil vergelijken met de voorgaande jaren:

Het is jammer van de vuurwerk-foto's...

Ja, hoor, ze zijn weer mislukt7 opmerkingen:

Zelfstandig journalist Antwerpen zei

Fan van vuurwerk Jan? In Antwerpen namen velen foto's met hun iphone. Misschien een idee?

Jan de Stripman zei

@zelfstandig journalist - Nee, ik ben geen echte fan. Vooral het knalvuurwerk mag van mij direct afgeschaft worden. Een enkele vuurpijl kan ik nog wel waarderen. En het fotograferen is elk jaar weer een uitdaging.

Overigens mag ik niet echt klagen, bij ons in de straat was het relatief rustig. Het meeste werd in de omliggende buurten afgestoken...

Zelfstandig journalist Antwerpen zei

Knalvuurwerk is een ellende. Siervuurwerk is wel mooi om te zien. Ga elk jaar kijken als het op de Schelde wordt afgestoken, indien mogelijk.

Jan de Stripman zei

En daarbij knalt siervuurwerk ook nog genoeg...;o)

martin zei

Ik was weg. Op een huisjespark: verboden voor vuurwerk. Wat kaal, maar niet echt gemist. In de verte donderde het. 'Alsof het oorlog is,' zei mijn oudste. Ik hoorde zelf 'gewoon' een groot dorp op 9 km afstand donderen, rommelen en knallen.

Jan de Stripman zei

@martin - Ik heb het ooit een keer bij vrienden op het platteland gevierd, ver van de bewoonde wereld. Was ook erg stil en wel een beetje vreemd...;o)

Anoniem zei

Mooie foto's - zelf lekker binnen gebleven dit jaar (pfff, dat klinkt oud...)- maak er een prachtjaar van Jan...