Een tijd geleden
zag ik een Britse TV-kok een brood bakken van zelfrijzend bakmeel.
Dat leek me wel leuk om ook eens te proberen. Wat korter geleden las
ik op internet een paar recepten voor pizzabodem met zelfrijzend
bakmeel. Pizza is ook een soort brood.
Nu kom je allerlei varianten tegen, met
olijfolie, met eieren, met melk of yoghurt. Uiteindelijk besloot ik
het te proberen met een half pak meel (+/- 250 gram), dat ik nog over
had van de laatste keer scones bakken, 1 ei, 2 eetlepels olijfolie,
ongeveer 10 cc water en wat zout.
Dat leverde een
tamelijk plakkerig deeg op waar ik nog wat meel bij moest voegen om
het handelbaar te maken. Uiteindelijk vormde ik er een ovaal van die
ik op een stuk bakpapier op het bakblik legde. Een uienbrood leek me
wel leuk, dus ik deed er wat halve uienringen bovenop.
Na 24 minuten in de hete lucht oven, op
200 graden, begonnen de uien donker te kleuren. Ik haalde het broodje
uit de oven en het zag er eigenlijk heel geslaagd uit. Zonder uien
was misschien beter geweest, want het bleek van binnen net niet
helemaal gaar.
Maar voor een eerste experiment toch
best geslaagd en smakelijk...!
9 opmerkingen:
je had het misschien wat platter moeten maken. pizzas worden op een steenplaat bij hoge temperatuur gebakken.
@antoinette - Het moest ook een broodje worden, geen pizza. Maar een volgende keer experimenteer ik verder...;o)
Ziet er wel lekker uit...
Blijven proberen. Met trial and error bereik je uiteindelijk het beste resultaat.
@ramirezi - En dat was het ook best...!
@zelfstandig journalist - Dat ben ik zeker van plan...;o)
Ziet er goed uit, maar dat zeiden andere ook al. Als je nu de volgende keer neit de hete luchtfunktie gebruikt, maar het brood en uien de tijd geeft om eerst voor te rijzen en vervolgens rustig gaar te worden dan denk ik dat het wel lukt.
@martin - Dank voor het advies. Maar dan zal ik eerst een andere oven moeten kopen...;o)
Ziet er lekker uit!
En zelfgebakken brood is altijd lekkerder
Jan als je de hete lucht funktie niet kan zetten dan is voorrijzen des te belangrijker.
Een reactie posten